OKS sejr i vildt lokalopgør

image Søren Ilsøe scorede hattrick og var banens bedste spiller. Foto af Bo Holst Sørensen
14. maj 2021 kl. 18:47
Flot niveau på OKSon Park

2 dygtige mandskaber gav hinanden en vild kamp, da de mødtes torsdag eftermiddag på OKSon Park. Der var skiftende føringer, flotte mål, godt spil, intensitet og hvad der ellers hører sig til i et vaskeægte top- og lokalopgør. Det hele endte med en fortjent 5 – 3 sejr til OKS. Det eneste der manglede denne torsdag var hvis der havde været 300 tilskuere til opgøret. Det havde den fortjent!

Kampens spiller: Søren Ilsøe

Lad det være sagt med det samme. Der var så mange højdepunkter i dette opgør, så skribenten indrømmer på forhånd, at der ikke bliver plads til alle i nærværende referat.

Der gik blot 5 minutter inden måltavlen skulle i brug for første gang. Et hjørnespark til bagerste område steg Søren Ilsøe uimodståeligt op til og headede mod mål. OKS` og rækkens topscorer, Alexander Mose-Johansen, stod klar tæt under mål og dirigerede bolden i mål bag en prisgivet gæste målmand. 1 – 0.

OKS havde teten i de først 8 – 10 minutter, men så begyndte Marienlyst at spille sig til et mindre overtag. De dygtige tekniske spillere kombinerede godt og hurtigt og efter 13 minutter kom udligningen, da Jonas Skærlund fra kanten af feltet hakkede udligningen ind helt ude ved stolpen. 1 – 1.

I de følgende minutter var der chancer i begge ender, men det var Marienlyst der kom på 2 – 1, da Marc Gangia blev spillet fri i venstre side af feltet og alene igennem med Adam Pedersen i OKS målet smart løftede bolden i det lange hjørne. 1 – 2 og der var spillet 20 minutter.

OKS arbejdede nu benhårdt for at komme tilbage i kampen. Der blev løbet og kæmpet til den store guldmedalje og 2 – 2 scoringen kom efter 30 minutter, da Christian Nygaard leverede et fladt indlæg fra højre side, som Søren Ilsøe mødte på kanten af det lille felt. Midtbanespilleren svigtede ikke og sparkede sikkert bolden i mål.

Det gode spil og intensiteten fortsatte fra begge holds side. Det var virkelig på et højt niveau de 22 spillere præsterede. Der var chancer i begge ender i den åbne slagudveksling. Blandt andet headede OKS` Philip Harbo bolden på stolpen efter hjørnespark, men det blev ved 2 – 2 da kampens dygtige dommer fløjtede til pause.

Pause.

Der var kun spillet 2 minutter af 2. halvleg inden den næste scoring kom og den var til Marienlyst. Et indlæg fra højre nåede frem til Ronny Larsen på kanten af feltet og den hurtige angriber driblede et par træk på tværs inden han passerede en fremstormende Adam Pedersen i OKS målet. 2 – 3.

Takterne fra kampens første halvdel blev fortsat af begge mandskaber efter pausen. Virkelig en fornøjelse at overvære. Der blev taget og givet af alle mand, men det var OKS der fik det næste mål.

Efter 63 minut fik vi et frispark uden for feltet. I det almindelige kaos efter fløjtet var Nicklas Folke hurtig og fik bolden placeret på rette sted inden han stak en centring frem mod Alexander Mose-Johansen, der vendte på sin modstander og sparkede bolden i det lange hjørne. Dommeren lod målet stå og dermed var det 3 – 3 på måltavlen.

Blot 1 minut senere kom OKS foran med 4 – 3. Søren Ilsøe drev bolden frem mod Marienlyst` mål og da han nåede frem til kanten af feltet sparkede han med største selvfølgelig bolden op i fjerneste hjørne. 4 – 3 og der var spillet 64 minutter.

Det var nu OKS der havde overtaget. Vores indskiftninger virkede og vi holdt dampen oppe, mens BM måske begyndte at virke lidt mere trætte. Gæsterne har dog så dygtige spillere at man aldrig kan vide sig sikre, men det var nu hjemmeholdet der også fik det næste mål.

Det kom efter 82 minutter, da Søren Ilsøe efter et hjørnespark headede bolden mod mål. Marcus Sørensen i gæsternes mål reddede i første omgang, men desværre for ham stod han for dybt i målet og OKS spillerne appellerede for mål. Det kom i det samme sekund, da linjevogteren vinkede for at bolden var inde. 5 – 3!

De sidste minutter af kampen fortsatte som hidtil, men der kom ikke flere mål.

Dommeren fløjtede af og OKS kunne juble over sejren og de 3 point.

Fyens Stiftstidende var på pletten med en reporter og i avisens referat kan man blandt andet læse ” .. på OKSon Park, hvor hjemmeholdet sejrede 5 – 3 efter en af de seneste års bedste kampe i det fynske, og man kan tage det lidt højere niveau med i den beregning. Der var fuld fart frem fra start til slut, masser af teknik og intensitet og slag på frikadellen i begge felter…” Og det er ganske præcist og rammende skrevet om løjerne denne eftermiddag på OKSon Park.

OKS skal i henhold til kampplanen møde Viby på søndag, men kampen er udsat, da der er Corona i Viby truppen. Dermed bliver næste kamp på onsdag, hvor vi skal møde Odder på udebane. Mere herom senere.